Wat kost dak of gevel hydrofoberen?

Hydrofoberen is een algemene techniek om een materiaal waterafstotend, (zee)waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend, graffiti-werend of meer van dergelijke gewenste eigenschappen te geven.
Wij kunnen dit het beste doen nadat wij u gevel hebben gereinigd voor het beste lang houdende resultaat.

Dak en/of Gevel Hydrofoberen al vanaf € 5,- per m2!


Dak & gevel
reiniging experts

Vraag gratis een
offerte aan

VCA gecertificeerd

Verwijderen van
vuil, mos en graffiti

5 jaar garantie
op uw gevel
en/of dak

Met hydrofoberen extra
lange levensduur
Vrij van vocht en aanslag!

Gevel hydrofoberen

Na het reinigen van een gevel kunnen wij deze hydrofoberen. Dit soort voor een bescherming tegen nieuw vuil, mos of aanslag en hierdoor blijft uw gevel langer mooi.

Het gebeurd op basis van een nano coating. Deze nano coating brengt een hydrofobe laag (waterafstotende laag) aan. Hierdoor kan water en vuil een stuk minder snel hechten. Dit zorgt direct voor een afname van vuilafzetting en aangroei van mos. Zo houdt u, uw gevel langer in topconditie!

Hydrofoberen en conserveren

Een essentieel onderdeel bij gevelreiniging is het behouden van de goede staat van uw gevel, nadat deze is gereinigd. Bij een gemetselde gevel kunt u denken aan hydrofoberen of impregneren en bij kunststof en/of aluminium geveldelen kunnen deze worden geconserveerd met speciaal hiervoor gemaakte middelen.

Waarom je gevel hydrofoberen?

Gevel hydrofoberen wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt hydrofoberen. Met andere woorden: het materiaal waar hydrofobeer van gemaakt is dringt door tot in de stenen of het hout waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het hydrofobeermateriaal de poriën van de muur, waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan. Met de juiste hydrofobeer middelen kan de muur wel naar buiten ventileren.

Over het algemeen heeft hydrofoberen de volgende doeleinden:

  • De gevel waterafstotend maken.
  • Doordat de poriën afgesloten worden is de muur waterafstotend.
  • De gevel schimmelwerend maken.
  • De buitenmuren brandvertragend maken, goed impregneermiddel is brandvertragend. Er zit een brandvertragende stof doorheen die het wonen direct een stuk veiliger maakt.
  • Bescherming tegen zure regen. Je kunt je stenen of zelfs standbeelden beschermen tegen zure regen.
  • Graffitiwerende muur. Doordat er een laagje over de muur komt is de graffiti die wordt aangebracht gemakkelijk te verwijderen.