Wat kost dak of gevel impregneren?

Het impregneren van bijvoorbeeld een gevel of dak is een belangrijke stap in het beschermen van een woning tegen vocht en vuil. Bij het impregneren wordt er een waterafstotende laag aangebracht op de gevel, waardoor het vocht niet meer in de gevel kan trekken. Hierdoor wordt het risico op vochtproblemen verminderd. Ook vuil en stof zullen minder hechten aan een gevel of dak waardoor deze langer schoon blijft en er minder vaak gereinigd hoeft te worden. Bij Rommers reinigingstechniek bent u aan het juiste adres voor het professioneel impregneren van bijvoorbeeld uw woning, bedrijfspand, straatwerk.. Onze ervaren medewerkers impregneren grondig en efficiënt met behulp van de nieuwste technieken en materialen.

Dak of gevel impregneren al vanaf € 5,- per m2!


Dak & gevel
reiniging experts

Vraag gratis een
offerte aan

VCA gecertificeerd

Verwijderen van
vuil, mos en graffiti

Met hydrofoberen extra
lange levensduur
Vrij van vocht en aanslag!

Gevel impregneren

Na het reinigen van een gevel of dak kunnen wij deze impregneren. Dit zorgt voor een bescherming tegen nieuw vuil, mos of aanslag en hierdoor blijft uw gevel langer mooi.

Het gebeurt op basis van een nano coating. Deze nano coating brengt een hydrofobe laag (waterafstotende laag) aan. Hierdoor kan water en vuil een stuk minder snel hechten. Dit zorgt direct voor een afname van vuilafzetting en aangroei van mos. Zo houdt u, uw gevel langer in topconditie!

Hydrofoberen en conserveren

Een essentieel onderdeel bij gevelreiniging of dak is het behouden van de goede staat van uw gevel/ dak, nadat deze is gereinigd. Bij een gemetselde gevel kunt u denken aan hydrofoberen of impregneren en bij kunststof en/of aluminium geveldelen kunnen deze worden geconserveerd met speciaal hiervoor gemaakte middelen.

Waarom je gevel impregneren?

Gevel impregneren wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt impregneren. Met andere woorden: het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen of het hout waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneermateriaal de poriën van de muur waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan. met de juiste impregneer middelen kan de muur wel naar buiten ventileren.

Over het algemeen heeft impregneren de volgende doeleinden:

  • De gevel waterafstotend maken.
  • Doordat de poriën afgesloten worden is de muur waterafstotend.
  • De gevel schimmelwerend maken.
  • De buitenmuren brandvertragend maken, goed impregneermiddel is brandvertragend. Er zit een brandvertragende stof doorheen die het wonen direct een stuk veiliger maakt.
  • Bescherming tegen zure regen. Je kunt je stenen of zelfs standbeelden beschermen tegen zure regen.
  • Graffitiwerende muur. Doordat er een laagje over de muur komt is de graffiti die wordt aangebracht gemakkelijk te verwijderen.